Elkészítés: Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, elkeverjük, majd hozzátesszük a langyos tejet, sót, az olvasztott vajat és az egész tojást, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Készítsünk elő egy 12 darabos muffinsütőt. Fontos, hogy szellősen rakjuk a formába a rózsákat, mert kelés és sülés közben nagyon sokat nőnek a rózsák.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettéosztjuk, majd egyenként vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kör szaggatóval szirmokat szaggatunk belőle. 1 rózsához kb. 14-15 szirmot számoljunk. A szirmok egyik felét kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, hogy megakadályozzuk a szirmok összetapadását kelés közben.
A nem vajas részénél fogva formáljuk meg a rózsákat, azaz tekergessük egymás köré a szirmokat úgy, hogy a vajas része legyen a nyíló rész.
Tegyük a kész rózsát a muffinsütő mélyedésébe (papír kapszli).
Kelesszük duplájára, majd kenjük le egy lágyan felvert tojással, szórjuk meg alaposan cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.