Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtvariációk: 5 tipp, hogy felturbózd a hagyományos húspogácsát

default user icon
MME
A húspogácsa közkedvelt feltét, illetve körettel főfogás is lehet. Próbáld ki a főbb mediterrán ízesítési módokat, és fedezd fel a különbséget! Meglátod, érdemes!

Alaprecept

Összegyúrunk 50 dkg darált húst 1 fej felaprított vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1-2 db tojással és 1 db vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével. A masszát sóval és borssal ízesítjük. Az alábbi fűszerek hozzáadása után tetszőleges méretű gombócokat formázunk belőle, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába (ez a lépés elhagyható), és forró, bő olajban vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben magas hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

 


Olasz

A frissen felaprított bazsalikom és oregánó jellegzetes ízt ad a vagdaltnak. Összesen kb. 1 ek fűszert adj a húsmasszához. Gazdagíthatod még 50 g apróra vágott szárított paradicsommal is.

Francia

Vegyíts a masszába 1-2 ek magos vagy mag nélküli dijoni mustárt. 1 tk szárított vagy mirelit provence-i fűszerkeverékkel teheted teljessé a franciás ízhatást.

Görög

Gyúrj a nyers masszába 4 dkg felaprított olajbogyót, 2 ek felaprított petrezselyemzöldet és plusz 1 gerezd felaprított fokhagymát. A formázás után mindegyik fasírt közepébe nyomj 1-1 darabka feta sajtot.

Spanyol

Olajjal kikent serpenyőben piríts meg 2-3 ek apróra felkockázott sárga kaliforniai paprikát. Ha sok levet eresztett, csöpögtesd le róla, majd langyosra hűtve add a darált húshoz. Ízesítd 1-2 tk édes-nemes vagy csípős paprikával, valamint 1 tk paradicsompürével. Kukoricát is keverhetsz bele. Ehhez a verzióhoz jól illik bármilyen paprikamártás is.

Marokkói

Apríts finomra 5 dkg dióbelet, és keverd a húsmasszához 1 tk csípős paprikával, ½ tk őrölt római köménnyel és ½ tk őrölt fahéjjal együtt. Tálaláskor mártogasd frissen felaprított korianderrel ízesített joghurtba. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss