Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis-epres álomtorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • Valamint:
  • eper
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gőz felett felforraljuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni.

A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.

Ha kihűlt a tészta, 3 felé vágjuk, így kapunk 3 vékony tésztalapot. A tejszínes-csokis krémmel megkenjük, epercsíkokat helyezünk rá, és így rétegezzük. A torta tetejét is bevonjuk, majd tejszínhabbal beborítjuk. Ízlés szerint díszítjük eperrel - vagy amivel szeretnénk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss