Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenséges rakottas

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, félreteszem.

A burgonyát, a hagymát és a sárgarépát meghámozom, karikára vágom.

Egy tűzálló tál (vagy pataki tál) alját kibélelem a szalonnaszeletekkel, erre borítom a zöldbabot, a következő réteg a répa, amit a hagyma, majd a burgonya követ. A rakottas tetejére teszem a hússzeleteket. A tejfölt elkeverem zúzott fokhagymával és tárkonnyal, ráöntöm a húsra.

Alacsony hőfokon (150 fok) 1,5 órán át lefedve sütöm, majd leveszem a tál tetejét, villával ellenőrzöm a hús puhaságát. Ha megfelelő, még 5 percig 180 fokon pirítom, ezután rászórom a reszelt sajtot, és további 5 percig sütöm a rakottast.

Megjegyzés

Köretként kínálhatunk hozzá párolt rizst. Lehet még variálni különféle zöldségekkel, pl. zöldborsóval, brokkolival, cukkinivel. Csirkemellel is készíthetjük, akkor a sütési idő csupán 20-30 perc.
- Christina83

Ezek is érdekelhetnek

Friss