Elkészítés: A sertéslapockát 4 egyforma részre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, majd egy tálban a zúzott fokhagymával, a szójamártással, a borral, a szezámolajjal, a mézzel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Beletesszük a húsdarabokat, alaposan átforgatjuk a mártással. Fél napig hűtőszekrényben kell érlelni, addig gondoskodjunk valami hideg élelemről.
Ha húsaink teljesen bepácolódtak, tepsibe tesszük őket, és közepesen forró sütőben háromnegyed óra alatt puhára sütjük. Sütés közben többször forgassuk meg, és locsolgassuk a saját levével.
Tálaláskor a pecsenyét rostjaira merőlegesen, kicsiny, vékony szeletekre vágjuk, párolt rizzsel és nagy adag salátával adjuk fel az asztalra, és ne feledkezzünk meg egy fiatal rozéról sem!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre