Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenyőmagos töltött csirke

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A búzadarát kevés olajon megpirítom, kevés vízzel felengedve állandó kevergetéssel megfőzöm.

Az őrölt borsot, a lestyánt, a gyömbért, a darált húst és a főtt darát egy tálba teszem, hozzáadom a tojásokat, sima masszává keverem. Sóval, borssal ízesítem, adok bele kevés olajat és a zöldborsszemeket, valamint a fenyőmagot. Alaposan összedolgozom.

A kész töltelékkel megtöltöm az előre elkészített csirkét, amit kívül, belül sóval, borssal bedörzsöltem.

Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt megsütöm. Párolt zöldséggel, burgonyapürével tálalom.

Megjegyzés

Az ókori római korból származó recept, persze mai kivitelezésben.

A témáról bővebben a Pasik a konyhában blogban olvashatsz! - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss