Elkészítés: A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal, csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd leszűrjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval tésztává keverjük, és kb. 15 percig pihenni hagyjuk. Az olvasztott vajban 8 vékony palacsintát sütünk.
A petrezselymet finomra feldaraboljuk.
A palacsintát vékony csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd felöntjük a forró levessel. Petrezselyemmel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre