Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flädlsuppe (palacsintás marhahúsleves)

120 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveszöldséget feldaraboljuk, és a hússal, csonttal hideg vízben felrakjuk főni, a levest sózzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 90 percig forraljuk, amíg a hús meg nem fő, majd leszűrjük.

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tojásokkal, a tejjel és a sóval tésztává keverjük, és kb. 15 percig pihenni hagyjuk. Az olvasztott vajban 8 vékony palacsintát sütünk.

A petrezselymet finomra feldaraboljuk.

A palacsintát vékony csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd felöntjük a forró levessel. Petrezselyemmel megszórjuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

A marha korától függően változhat az elkészítés ideje. Én külön tálban szoktam tálalni a húst, a zöldségeket és a palacsintát is. Így mindenki annyit szed össze, amennyit kíván, mint egy jó vasárnapi húslevesből.
- cellux86

Ezek is érdekelhetnek