Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Diéták

Fogyókúrázz friss salátával - 4 + 4 bombajó recept!

Hamarosan itt a nyár, ezért mindenki szeretne a legjobb formába kerülni. Ha van némi súlyfelesleged, egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással sinám megszabadulhatsz tőle. A siker titka: a minél több saláta!

Ahogy beköszönt a jó idő, nagyobb kedvvel készít az ember friss és változatos salátákat, hiszen egyre több, alacsony kalóriatartalma ellenére is jóllakottságérzést keltő alapanyag áll a rendelkezésére, amelyek ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Így leolvadnak a kilók!

- Négy napon át fogyassz el két-két nagy adag salátát.
- Az étkezések között egyél idénygyümölcsöt.
- Naponta megengedhetsz magadnak 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyeret is.
- Ígyál vizet, gyógy- vagy gyümölcsteát!
- Használd bátran a kedvenc zöldségeidet, és ízesíts minden fogást friss zöldfűszerekkel.
- Felejtsd el a majonézes dresszingeket, részesítsd előnyben a növényiolajos-ecetes, a kefires, a joghurtos és a citromos változatokat.
- A saláta-alapanyagok közül részesítsd előnyben az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag paradicsomot, paprikaféléket, kígyóuborkát, retket, lila és újhagymát, sárgarépát, hüvelyeseket, zellert, kukoricát.

Öntetötletek

Tojásos-joghurtos
Keverj össze 1 db főtt tojás sárgájáját 1 tk dijoni mustárral, 1 ek frissen facsart citromlével és 150 g natúr joghurttal. Ízesítsd apróra vágott petrezselyemzölddel és frissen őrölt borssal.

Fokhagymás-oívaolajos
Zúzz össze 1 kisebb gerezd fokhagymát. Adj hozzá 1/4 tk őrölt köményt, 1 ek citromlevet és 3 ek extra szűz olívaolajat, valamint egy kevés borsot. Kecskesajtos-paradicsomos salátához nagyon finom.

Klasszikus
Keverj össze 4 ek olívaolajat 2 ek borecettel és 1 tk dijoni mustárral. Ízesítheted frissen őrölt borssal, aprított zöldfűszerekkel (pl. tárkony, petrezselyem, snidling, kakukkfű, bazsalikom).

Joghurtos-ecetes
Keverj össze 150 g natúr joghurtot 1 gerezd zúzott fokhagymával, és 2 ek fehérborecettel. Fokhagyma helyett használhatsz snidlinget is.

Salátareceptek

(4 adaghoz)

Vegyes saláta
Bontsuk leveleire, majd mossunk meg 1 fej salátát (pl. fejes, jég- vagy 2 fej római salátát). Szeljünk csíkokra 1 db kaliforniai paprikát, karikázzunk fel 1 fej lila hagymát és 1 db kígyóuborkát, 4 db paradicsomot pedig daraboljunk fel. A salátát tépkedjük kisebb darabokra, és adjuk hozzá a többi zöldséget, valamint 1 kis doboz lecsepegtetett konzervkukoricát. Klasszikus öntettel tálaljuk.
TIPP: Tehetsz bele 50 g főtt tésztát is.

Mozzarellás paradicsomsaláta
Vágjunk fel cikkekre 8 db paradicsomot. Keverjük össze egy kevés sóval, őrölt fekete borssal, 2-3 ek apróra vágott bazsalikommal, 1 fej apróra vágott lila hagymával, 2 ek borecettel és 1 ek olívaolajjal. Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, halmozzuk rá a paradicsomsalátát, végül szórjuk meg 125 g felkockázott light mozzarellával.

Csirkés saláta
Főzzünk puhára 1 db teljes csirkemellfilét 2 db tyúkhúsleveskockából készült alaplében. A kihűlt húst vágjuk apró darabokra. Mossunk és szárítsunk meg 1 közepes fej fejes salátát, 50 g rukkolát és 1 kisebb fej endíviát, tépkedjük apróra a leveleket, majd a csirkemelldarabkákkal együtt osszuk el 4 db tányéron. Mossunk meg, vágjunk darabokra 4 db retket, és szórjuk a salátára. Készítsünk öntetet 1 doboz natúr joghurtból vagy kefirből, 1 gerezd zúzott fokhagymából, egy kevés sóból, borsból, és öntsük a salátára.
TIPP: Elfogyaszthatsz mellé 1 szelet korpás kenyeret is.

Sültpaprika-saláta
Tegyünk a felforrósított serpenyőbe 3-3 db piros és zöld színű kaliforniai paprikát, 1-2 db enyhén csípős csilipaprikát, és süssük addig, amíg a bőrük fel nem hólyagosodik, és kissé meg nem barnulnak. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat, távolítsuk el a torzsákat, az ereket, a húsukat pedig csíkozzuk fel. Vágjunk négyfelé 2 fej vöröshagymát, és süssük meg ezt is a paprikához hasonló módon. A sült zöldségeket tegyük tálba, ízesítsük borssal, kakukkfűvel, pár csepp citromlével, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és hagyjuk kicsit összeérni az ízeket.
TIPP: Egy kevés felkockázott juhsajttal tálald.

Még több fogyókúrás tippet és életmód tanácsot találsz a Fanny magazin eheti számában!
keresd az újságárusoknál!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.