Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss töltött káposzta

2 4.3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az édes káposztából kivágjuk a torzsát, a többit forró vízbe tesszük, kicsit előfőzzük (kb. 1/4 óra).

A darált húshoz adjuk a rizst, a vöröshagymát lereszelve, a fokhagymát összenyomva, a zsírt, borsot, sót, pirospaprikát ízlés szerint. Összekeverjük, legegyszerűbb kézzel.

Az előfőzött káposzta leveleit lefejtjük, majd megtöltjük. ( Kezdőknek úgy a legkönnyebb, hogy a vastag részre tesszük a tölteléket, a tetejét behajtjuk, feltekerjük, és az alját benyomkodjuk.)

Egy nagyobb fazék aljára vagdosunk a maradék káposztából kisebb darabokat. Arra szépen berakosgatjuk a töltött káposztákat. Ráöntünk paradicsomlevet. Még itt is tehetünk az egészre borsot, pirospaprikát, majd 1 (csak 1!) pohár (2-3 dl) vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára főzzük.

Megjegyzés

Anyukám kedvence a töltött káposzta. Tökélyre fejlesztette, mivel minden szombaton azt főz. A rokonok, ismerősök imádják. Nem fogyókúrás étel, főleg a zsír miatt, anélkül viszont nem az igazi.
- magika72

Ezek is érdekelhetnek

Friss