Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstöltsajt-krémleves újhagymával

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Az újhagymákat megmossuk, felkarikázzuk. A forró levest felkarikázott újhagymával, kockára vágott pirítóssal és reszelt sajttal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss