Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres miccs

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsmasszát a fűszerekkel alaposan összegyúrva egy napra hűtőszekrényben pihentetjük, érleljük.

Másnap átdarálva apró kolbászokat formázunk ki belőle (nekem húsdarálóra szerelhető töltőcsövem van, amelyen át már készen jön ki, csak hosszra kell szabni).

Az elkészült kolbászokat étolajos papíron átforgatjuk és
- vagy parázson sütve azonnal elfogyasszuk
- vagy fagyasztva akár hosszabb időre is eltárolható.
(Az olajos-papíros átforgatás azért praktikus, mert - egyrészt nem ég rá a sütőrostélyra, másrészt ha netán lefagyasztjuk, nem gyógyul össze egyetlen hústömbbé.)

Megjegyzés

Lehet, hogy marha- és birkahússal készítve még finomabb lenne, ám ha a dákoknak jó így a csórékolbász, akkor bizony nekem is ...
- 51lacuska

Ezek is érdekelhetnek

Friss