Elkészítés: 1. A leveles tésztát kiolvasztom, majd a sütőt 200 fokra előmelegítem.
2. A gombát, hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem.
3. A vajat megolvasztom, beleteszem a gombát és a hagymát, 10 perc alatt puhára párolom.
4. Ráteszem a lisztet, összekeverem, majd a bort is ráöntöm, sűrűre főzöm (1-2 perc).
5. A petrezselymet megmosom, apróra vágom, túróval, sóval, borssal a gombás masszához keverem.
6. A masszát beletöltöm a lepényformába, ráteszem a tésztát, lenyomkodom a szélét.
7. A tojássárgát elkeverem a vízzel, megkenem vele a tészta tetejét; a tésztát késsel becsíkozom, hogy el tudjon menni belőle a gőz.
8. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta aranysárgára sül, majd a formában tálalom.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre