Előkészítés: A gombát megmossuk és 3/4 liter vízben puhára főzzük. A főzőlét félretéve leszűrjük, és durvára vágjuk. A húst keskeny csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal és liszttel összekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk, a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk.
Elkészítés: A csipetkéhez a lisztet összedolgozzuk a langyos vízzel és olajjal, míg selyemfényű tésztát kapunk. Golyót formálunk belőle és a tetejét bekenjük olajjal, ezután letakarjuk egy akkora - jól felmelegített - tállal, hogy a tésztagolyó pont beleférjen, és fél órán át pihentetjük. Ezalatt egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot és aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselymet, és annyi gombalével öntjük fel, hogy sűrű szószt kapjunk. Mindezt kis lángon, fedő alatt lassan puhára pároljuk. A tésztából darabokat vágunk, ezekből hurkáka formálunk, amelyekből nagy, 20 forintos nagyságú csipetkéket tépünk le, majd forrásban lévő, sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük. Ha megfőttek, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, aztán olvasztott vajba forgatjuk. A csipetkét külön tálra téve, vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.