Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sajtos krumplitál

MME MME
4.5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Közben a többi zöldségek megmossuk, megtisztítjuk. A gombát egészben hagyjuk, a pórét fél karikákra vágjuk, a paprika húsát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük.

Elkészítés: Kiolajozunk egy hőálló tálat, és a burgonyát belekarikázzuk, közben kicsit megsózzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, és a felével megkenjük a burgonyákat. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a gombák tetejét, a belső részét megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfuttatjuk rajta a pórét és a paprikát, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A gombákba töltjük a hagymás paprikát, és a töltött gombákat ráfordítjuk a burgonyára. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A gombák tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. A sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 515 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss