Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombasaláta sült pulykamájjal

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és alaposan megmossuk. Az uborkát fél karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felteszünk főni 1 l vizet. Ha forr, sózzuk és beleöntjük a citromlevet. Beletesszük a gombát a vízbe, 3-4 percen át főzzük, majd leszűrjük, és jeges vízben lehűtjük. Kikeverjük a majonézt a tejföllel, a petrezselyemmel, és sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a gyöngyhagymát, az uborkát és a gombát. Összeforgatjuk, ha nagyon sűrű lenne, kevés gyöngyhagyma- , vagy uborkalevet lehet hozzáönteni. Hűtőben pihentetjük a tálalásig. A májakat megmossuk, leszárítjuk. Forró olajon kíméletesen meg sütjük, és akkor fűszerezzük sóval, borssal, a majoránnával, amikor már megfordítottuk. Ha megsült, a gombasalátával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 524 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss