Elkészítés: Lehetőleg nagyobb méretű rövidkarajt válasszunk, ebből szeleteljünk 1,5 cm-es szeleteket, és klopfoljuk jól ki. Ezután sózzuk, majd minden szelet közepére tegyünk vágott barackbefőttet, sajtcsíkokat, aszalt ribizlit, hintsük meg őrölt fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Tekerjük össze, és hústűvel fogjuk össze.
A roládokat először lisztbe, majd tojásba (amibe beleszórtuk a durvára darált borsot), ezután kókuszreszelékbe forgatjuk, és közepes lángon, olajban megsütjük.
Ha kisült, tálra szedjük, egy kicsit hagyjuk állni, és utána felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre