A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mesterkurzus (blog)

Grillezett kukorica baconbe tekerve - recept és grillezési ötletek Balázstól

A grillező időszak javában folyik, melegek a sütők, izzanak a szenek, mindenki a hétvégét várja, hogy kimenjen a kertbe, a hétvégi telekre, vagy bármilyen zöldbe, ahol kedvét lelheti ebben a nagyszerű programban családjával, barátokkal, ismerősökkel.
A grillsütőről

Gondolom, már mindenki beszerezte a grillezéshez szükséges eszközt, de aki várt eddig, és még nem vásárolt, az olvassa el ezt a kis figyelemfelkeltőnek szánt pár sort. Aki meg már vásárolt, hasonlítsa össze a leírtakkal. A lehető legegyszerűbben megtudhatjuk, hogy milyen a minősége a kiszemelt darabnak. Emeljük fel a fedelét, és máris kiderül. Nehéz, avagy sem? Általában a nehéz a jobb. Alumínium ötvözet helyett inkább acélból készített sütőket válasszunk.

Őszi Balázs
Őszi Balázs

Egy barátom a neves hipermarket mindenre kiterjedő reklámanyagának hasábjairól szemezgetve, egy rendkívül kitűnő ajánlatnak nem ellenállva, egy hipermodern készüléket magához ragadva, persze késésben és estére vendégeket várva (köztük engem is), hazarohant. Dobozt feltépve, a grillsütőt szinte pillanatok alatt, cirka 3 óra 40 perc alatt összeszerelve, zihálva, megtörve, nevetség tárgyát képezve, 2 marék megmaradt alkatrészt szemlélve, mindenféle oda nem illő szavakat ismételve, a garázs előtt összeroskadva, épp lemondani készült a vacsorát. Végül a vacsora mégis megszületett. A dolog pikantériája, hogy még kétszer sütött benne, és az izzó szén kiégette az alumíniumötvözet alját, és alul kipotyogott. Szóval jobb a nehéz acél, mint a könnyű aluminium…

Az sem mindegy, milyen a rács, amin sütünk. A nikkelezett rács könnyen tisztítható, és nem is rozsdásodik. A lehető legfontosabb a választáskor, hogy gázsütős, lávaköves vagy faszenes készüléket vegyünk-e. Aki a gyors megoldásokat kedveli, nem szeret sokáig időzni a sütéssel, és többnyire felindulásból, hirtelen dönt a vacsora grillen készült mivoltáról, annak a gázgrillt ajánlom. Gyors, és nem koszolja össze magát az ember, viszont az elkötelezetteknek csak a faszenes grillt javaslom. Kicsit tovább tart a begyújtása, mint egy gombnyomás, de lehet variálni, a különböző fából származó szenek más aromájúak. A brikett például rendkívül sokáig tartja a hőt. Egyedi tulajdonsága, hogy a szénre friss fűszereket dobva (rozmaring, kakukkfű...) rendkívüli ízt és illatot kölcsönöz a felette sütött húsnak vagy más süldögélő ételne. Ha desszertet vagy gyümölcsöt készítünk, jó rá a fahéj, a kardamom, a vanília, stb. Szóval, mindenki döntsön belátása szerint.

Grillezett kukorica baconbe tekerve
Grillezett kukorica baconbe tekerve

Ez a grillezett kukorica kitűnő köretnek vagy előételnek. Pálcát beleszúrva, vendégeink ehetik a jégkrémhez hasonlóan.

Zsenge kukorica baconnel grillezve

Grillezett kukorica baconbe tekerve
Grillezett kukorica baconbe tekerve

Hozzávalók 4 személyre:
4 cső kukorica
2 evőkanál mustár
16 szelet bacon

Elkészítés:

1. A kukoricát megtisztítjuk, kb. 10-15 percet főzzük.

2. Lecsöpögtetjük, kihűtjük.

3. A kukoricacsöveket négybe vágjuk, a bacon szeleteket megkenjük vékonyan a mustárral, majd a kukoricacsövekre tekerjük.

4. Közepes hőmérsékletű grillen (faszén), de lehet elektromos is, folyamatosan forgatva szép pirosra grillezzük.

Grillezett húsokhoz szenzációs kísérő lehet friss salátákkal kiegészítve!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.