Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett steak Bloody Mary szósszal

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db steak (sirloin a legjobb hozzá), egyenként 225 g
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A Bloody Mary szószhoz:
  • 1 kg nagyon érett paradicsom, hámozva és felvágva
  • paradicsompüré (ha szükséges)
  • 5 dkg finomra vágott hagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 evőkanál friss lime lé
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 6 cl vodka
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: 1. A páchoz valókat összekeverjük. A húsokat egy lapos tálba fektetjük, rálocsoljuk a páclevet, és pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk. Érdemes a húsokat 2-3 alkalommal megforgatni a páclében.

2. A szószhoz a paradicsomot, a hagymát és az újhagymát apró darabokra vágjuk, ha a paradicsom nem elég érett, egy kis pürével dúsítjuk. Hozzáadjuk a friss lime levet, a Worcesterszószt és a vodkát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Lábasba rakva kb. 5 percig főzzük.

3. A steakeket kivesszük a pácléből, és forró grillre tesszük. A sütes ideje attól függ, ki mennyire szereti véresen a steaket.

4. A kész húst a Bloody Mary szósszal tálaljuk. Hűs Bírborkadarkával vagy Cabernet Sauvingon-nal kísérhetjük. Mennyei!!!

Ezek is érdekelhetnek