Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Praktikus

Így lesz tökéletes a grillparti - 3 egyszerű aranyszabály

Végre itt az első igazi, nyári hétvége, poroljuk hát le a grillsütőt, trombitáljuk össze a barátokat, és a hétvégi ebédet vagy vacsorát prezentáljuk a szabadban. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, elárulunk három pofonegyszerű alapszabályt. Grillre fel!

Előző este

Készítsünk pácot, ebbe tegyük a megtisztított húst, halat vagy zöldséget. Érdemes legalább egy éjszakát a pácban pihentetni a finomságokat, hogy az ízek átjárhassák. Ha húst és halat készítünk, ne tegyünk sót a pácba, mert a só vizet von el, tehát kiszáradnak sütéskor. A sózást hagyjuk a tálalás előtti pillanatra.

Egy órával sütés előtt

Vegyük ki a hűtőből a sütésre szánt dolgokat. A hús, a hal és a kolbászok íze felerősödik, valamint szaftosabb is lesz, ha nem hidegen tesszük fel sülni. Érdemes ilyenkor begyújtani a tüzet. A jó parázshoz nagyjából egy óra szükséges. Amikor a faszén darabkák már fehéren izzanak, akkor tökéletes a hőfok a grillezéshez. Amíg lángot látunk, ne tegyük fel sülni az ételeket, csak megég, megpörkölődik a gondosan előkészített hús, hal vagy zöldség.

A sütéskor

A grillrácsot olajozzuk meg, vagy szalonnabőrrel dörzsöljük át, majd tegyük a parázs fölé. Csak akkor tegyük rá a sütnivalót, amikor már forró. Így nem ragad hozzá a hús vagy a hal. A forgatáshoz villa helyett inkább csipeszt használjunk, ne engedjük, hogy a hús értékes leve elvesszen, és a finom falatok kiszáradjanak. Ha azt szeretnénk, hogy a sültek különös ízt és illatot kapjanak, a sütés utolsó néhány percében dobjunk a tűzre babérlevelet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.

Még több grill receptet találsz itt>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.