Elkészítés: A grapefrútokat és a citromokat kifilézzük, a gyömbért megtakarítjuk és felvágjuk apróra. Vastag falú inox lábosba tesszük, ráöntünk 2 jó pohár vizet, és nagyon lassú tűzön, néha megkevergetve főzzük úgy 1 órán keresztül... Akkor beleöntünk 1 kg cukrot, és tovább főzzük, most már gyakrabban kevergetve. A lekvár szép lassan kezd besűrűsödni és megkaramellizálódni.
Akkor kihűtjük, belszórunk 1 csomag zseléfixet (1:1), újra felforraljuk, 5 percig még főzzük, folyamatosan kevergetve.
Száraz, tiszta üvegekbe öntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre