Elkészítés:
A megtisztított fácánt feldaraboljuk és feltesszük főni. Forrás után az első főzőlevét leöntjük. Tiszta vízben újra feltesszük, és lassú tűzön főzzük.
Közben megtisztítjuk és feldaraboljuk a répát, a zöldséget, a zellert. Az apróbb gombák és a kelbimbó egészben marad.
Ha már félig megpuhult a hús, beletesszük a zöldségeket a levesbe, a hagymát egészben tesszük bele. Ételízesítőt, sót, borsot és csapott teáskanálnyi gyömbért (a gyömbértől a száraz hús is omlósabb lesz) adunk hozzá, azután készre főzzük.
Kifőzzük és leszűrjük a csigatésztát, majd a levest tálaljuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre