Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors morzsás almatorta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db savanykás alma
  • 0,5 dl cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • A tésztához:
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 dl mogyoró durvára vágva
  • 3 dl liszt
  • 0,5 dl cukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 225 fokra. Feldarabolom a hideg vajat, és egy tálban összedolgozom a liszttel, a mogyoróval és a cukorral morzsásra, és amíg az almát előkészítem, a tésztát a hűtőbe teszem.

Az almákat lehámozom, és a nagylyukú reszelőn lereszelem. Összekeverem a cukrot a fűszerekkel, és az almareszelékbe keverem.

Egy kb. 22 cm-es kerek tűzálló üvegformát kivajazok, beleterítem az almát, utána a tetejére morzsolom a tésztát. A sütő közepén kb. 20 percig sütöm, majd hagyom kicsit hűlni, és vaníliaszósszal vagy vaníliás hideg tejszínhabbal tálalom.

Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészíthető, különlegessége a több aromadús fűszer, ízletes vaníliafagylalttal is. - juditgilbert

Ezek is érdekelhetnek

Friss