Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Cékla

Receptek cékla hozzávalóval

Leírás

A cékla a 17. században terjedt el, a ma ismert és használt fajtákat a 18-19. században kezdték termelni. Az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb salátanövény nemcsak számtalan módon készíthető el és fogyasztható, de rendkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően valódi csodanövény. 

Gyógyászati célokra is használják, hiszen gátolja a rákos sejtek szaporodását, támogatja a sav-bázis egyensúlyt és a vérképzést, illetve a máj anyagcsere folyamatait is szabályozza. Szinte valamennyi B-vitamin típus megtalálható benne az ásványi anyagok mellett. Intenzív színének köszönhetően természetes színezőanyag.

A téli időszakban érdemes belőle minél többet fogyasztani. Leggyakrabban ecetes céklasalátaként kerül az asztalra, pedig ezen túl is nagyon sokféleképpen elkészíthető a levestől, a pürén és köreteken át a főételekig, sőt még süteményeket is gazdagíthatunk vele.

Mikor vedd?

Ősztől tavaszig szinte biztosan megtalálható az élelmiszerboltok zöldséges pultjaiban.

Hogyan tárold?

Hűvös, száraz helyen, pincében nagyon jól tűri a tárolást. Sokáig friss marad.
Tápérték(100 g)
43 kcal Energia
0.2 g Zsír
6.8 g Szénhidrát
1.6 g Fehérje
Cékla receptek (283 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.