Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Vadasmártás sertéscombbal recept
Vadasmártás sertéscombbal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Amerikai almás pite sós karamellel recept
Amerikai almás pite sós karamellel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha recept
Vadas marha
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csiperkegomba

Receptek csiperkegomba hozzávalóval

Leírás

A se nem (szigorú értelemben vett) növény, se nem állat, mégis élőlény gombák megosztják az embereket is: sokan imádják, sokan inkább messziről elkerülik a gombatartalmú ételeket. 

A jó minőségű gomba nem foltos, nincs rajta sérülés, nem törött, ép és egészséges. A boltok polcain kapható gombákat a közhiedelemmel ellentétben kimondottan erre a célra létrehozott gombafarmokon termesztik.

Felhasználható nyersen salátákba, vagy párolva köretként, levesekhez, töltve, sütve, de nagy népszerűségnek örvend például a rántott gomba is – nem csak a vegetáriánusok körében.

Vigyázzunk, mert könnyen összetéveszthető a gyilkos galócával! Amennyiben magunk szedtük az ebédhez valót, úgy mindenképp vizsgáltassuk be gombaszakértővel – ezt magánszemélyeknek térítésmentesen elvégzik bármelyik piacon.

Mikor vedd?

A gombák szezontól függetlenül szinte egész évben kaphatók.

Hogyan tárold?

A gomba relatív kényes alapanyag, tárolása mindenképp szárazra törölve javasolt, a hűtő alsó fiókjába téve pár napig őrzi meg szavatosságát.
Tápérték(100 g)
22 kcal Energia
0.3 g Zsír
2.3 g Szénhidrát
3.1 g Fehérje
Csiperkegomba receptek (546 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.