Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Málna

Receptek málna hozzávalóval

Leírás

Őshonos növényünk, a málna Európa szinte minden országában megterem (kivéve Portugália, Izland, illetve Skandinávia északi része). Alapvetően kétféle csoportba sorolhatjuk a málnákat: nyári- és őszi málnafajták.

Kedvelt növény a kertekben, ültethető akár sövényként a kerítés mellé is. Vitamintartalma magas, főleg nyersen fogyasztva: tartalmaz C- és E-vitamint, illetve számtalan más jótékony összetevőt, mint például ásványi sókat, glikozidokat, szerves savakat, csersavakat, vagy aldehideket.

Felhasználását tekintve számtalan fronton bevethetjük: használhatjuk süteményekhez, lekvárhoz, befőtthöz, készülhet belőle málnakrémleves, vagy például pálinka és bor is. A leveléből készült málnalevél tea a kismamák egyik legjobb társa a terhesség utolsó heteiben: ellazítja a kismedencei izmokat, ezáltal hozzájárulhat a könnyebb szüléshez.

Mikor vedd?

A málna szezonja május végétől, június elejétől egészen szeptember végéig, október elejéig tart.

Hogyan tárold?

A málna sajnos gyorsan romlik, megfelelő tárolás mellett, hűtőben tartva is maximum 2-3 napig fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, úgy mosás nélkül, szárazra törölve helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tápérték(100 g)
52 kcal Energia
0.7 g Zsír
5.4 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Málna receptek (452 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.