Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
Mirinda-szelet
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Zöldborsó

Receptek zöldborsó hozzávalóval

Leírás

A zöldborsó nem csak hazánkban, hanem világszerte ismert és kedvelt zöldség, mely a hüvelyesek családjába tartozik. Változatosan felhasználható és rendkívül értékes, tápanyagban gazdag alapanyag, tele növényi fehérjével és esszenciális aminosavakkal. 100 gramm borsó elfogyasztásával fedezhetjük a napi C-vitamin-szükséglet közel felét, de jelentős az A-, a B1- és a K-vitamin tartalma is. 

Szezonja idején frissen érdemes beszerezni: keressük az élénk középzöld színű hüvelyeket, és kerüljük a foltos, nagyobb szeműeket. 

A zöldborsó cukortartalma viszonylag magas, így érdemes odafigyelnünk erre fogyasztása során.

Mikor vedd?

A zöldborsó szezonja évente kétszer: június és szeptember környékén aktuális. Ezen kívül fagyasztva természetesen egész évben elérhető.

Hogyan tárold?

A friss borsó hűtőszekrényben körülbelül egy hétig tárolható.
Tápérték(100 g)
81 kcal Energia
0.4 g Zsír
8.8 g Szénhidrát
5.4 g Fehérje
Zöldborsó receptek (881 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.