Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Zöldbab

Receptek zöldbab hozzávalóval

Leírás

A zöldbab egynyári növény, a hüvelyesek családjába tartozik, Magyarországon az 1500-as évektől használják. Bár a gyerekek körében nem túl népszerű, érdemes kreatívan próbálkozni az étrendbe csempészésével, ugyanis rosttartalma magas, csak úgy, mint B- és C-vitamin tartalma. Alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt pedig cukorbetegek, inzulinrezisztensek és diétázók kedvelt alapanyaga is.

Mikor vedd?

A zöldbab Magyarországon júniustól augusztusig terem, fagyasztva pedig egész évben megvásárolható.

Hogyan tárold?

Hűtőszekrényben körülbelül egy hétig tárolható.
Tápérték(100 g)
31 kcal Energia
0.2 g Zsír
4.3 g Szénhidrát
1.8 g Fehérje
Zöldbab receptek (392 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.