Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Mirinda-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Szilva

Receptek szilva hozzávalóval

Leírás

A szilva nagyon értékes és kedvelt gyümölcsünk. A felhasználási módja mondhatni végtelen, hiszen nagyon sokféleképpen készíthetjük el. Lekvárt szinte biztosan mindenki főzött már belőle, de legalábbis kóstolta. Piték, kevert sütemények, krémlevesek elmaradhatatlan alapanyaga, és akkor még nem is említettük a kihagyhatatlan szilvás gombócot. A lekvár mellett a befőzési időszakban befőttet is szívesen készítenek belőle.

Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsban. Rendkívül egészséges gyümölcs, amely az anyagcserét is jócskán megpörgeti. Fogyasszunk belőle minél többet nyersen, a téli időszakban pedig lekvárként, befőttként vagy fagyasztva. 

Mikor vedd?

Július elején már megjelenik a korai fajta, de egészen szeptember végéig elérhető az élelmiszerboltok polcain.

Hogyan tárold?

Hűtőszekrényben, és lehetőség szerint minél frissebben fogyaszd el, használd fel.
Tápérték(100 g)
46 kcal Energia
0.3 g Zsír
10 g Szénhidrát
0.7 g Fehérje
Szilva receptek (406 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.