Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg fűszeres ananászleves

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db szép friss ananász
  • 1 db nagyobb citrom
  • 4 db kardamommag kikapart belseje
  • 2 evőkanál gyümölcscukor (fruktóz), de kristálycukor is jó
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag tejszínízű pudingpor (vaníliás is jó)
  • A díszítéshez:
  • citromfűlevélke

Elkészítés

Elkészítés: Az ananászt megpucolom, majd a középső torzsa részéről levágom a húst. Apró kocákra vágom, és egy nagyobb edényben a cukorral és a fűszerekkel karamellizálni kezdem (nem kell alá semmi, mert az ananász kellő mennyiségű levet ereszt).

Ezután felöntöm 1,8 l vízzel, belefacsarom a citrom levét, és még a lemosott héját is beledobom.

A tejszínt elkeverem a fél csomag pudingporral, és amikor már kezdene felforrni, akkor belekeverem, és hagyom, hogy felforrjon.

A mosogatóba hideg vizet folyatok, ebbe jeget szórok, és gyorsan lehűtöm. Így hamar megvan, és lehet tálalni, citromfűlevélkével díszítem a tányérokon.

Ezek is érdekelhetnek