Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsrudak szalonnába tekerve

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, és alufóliába csomagoljuk.

Elkészítés: A burgonyákat a parázsba tesszük, és kb. 20 percig sütjük. A darált húsokat összekeverjük az oregánóval, ízlés szerint erős paprikával, a hagymával, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A masszából kis rudakat formázunk (12-16 db), és minden rudacskát betekerünk a szalonnába. Pálcára húzzuk, és parázs fölött, vagy rostlapon megsütjük. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, és a hús mellett pár percig sütjük. Tálaláskor a sült cukkinit, a burgonyát és tetszőleges salátát teszünk a tányérra, és arra helyezzük a pálcikán sült húsokat.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 785 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss