Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Alapételek

Saláták és húsok mellé is tökéletes! Így készül a friss pita grillrácson

Lepénykenyér grillen
Mindenki imád grillezni, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy a grillrácson a húsokon kívül még rengeteg dolgot meg lehet sütni. Zöldséget, természetesen, de gyümölcsöket a desszerthez, sőt, a világ legfinomabb és legegyszerűbb, szuperfriss kenyerét is elkészítheted így!

Hidd el, ilyen lepényekbe tekerni a húst, vagy ezt enni a saláták mellé ezerszer finomabb, mint bármilyen bolti zsemle vagy kenyér, amit egyébként az ételek mellé szervírozál!

A laposkenyérben az a legjobb, hogy a hozzávalókat elég, ha kb. 1 órával a sütés előtt összegyúrod, de ha előre akarsz dolgozni, azt is megteheted, hogy előző nap gyúrod be, és a felhasználás előtti 1-2 óráig a hűtőben pihenteted a tésztát.

Sütögetéskor tépkedj belőle pingponglabda méretű golyókat, a kezeddel akár a levegőben, akár egy vágódeszkán „lapogass” kb. 5-8 mm vastag rusztikus korongokat, dobd a rácsra és 1-2 perc elteltével, amikor az alsó része megpirult, forgasd meg és süsd ugyanúgy a másik oldalát is. Ennyi, a kenyered már kész is, friss is, forró is, finom is, a vendégeid pedig el lesznek ragadtatva!

Hozzávalók (kb. 8 db 10 DKg-s laposkenyérhez):

50 dkg liszt
32,5 dkg víz
2 dkg élesztő
0,4 dkg cukor
1,1 dkg só
0,5 dkg olívaolaj

Elkészítése:

1. Langyosítsd a vizet kb. 35 fokosra. Morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot. Keverd össze és hagyd pihenni 20 percig.

2. Tedd az összes hozzávalót keverőtálba az élesztős vízzel együtt, és gyúrd míg jól össze nem áll, kb. 5-8 percig.

3. Takard le és meleg helyen hagyd pihenni kb. 1 órán át.

4. Gyúrd át a tésztát, és tépkedj belőle golyókat.

5. Formázz a golyókból lapos korongokat, és dobd őket a meleg grillrácsra.

6. Süsd addig, míg hólyagos nem lesz és el nem kezd barnulni itt-ott, 1-3 percig. Ügyelj arra, hogy a grill ne legyen túl forró. Ekkor fordítsd meg egy húscsipesszel, majd süsd meg a másik oldalát is.

7. Kínáld azonnal, vagy langyosra hűtve.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.