A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Egészséghírek

5 csúcskaja, amivel erősítheted az immunrendszered!

Húsleves
Folyton folyik az orrod? Fáradt vagy és ingerlékeny? Meglehet, hogy kimerült a szervezeted vitaminháztartása. Ha az immunrendszerünk erős és egészséges, elkerülnek minket a betegségek. Ehhez mutatunk vitalizáló ételeket!

A táplálkozás mindennél jobban befolyásolja az immunrendszer állapotát. Ehhez rengeteg rostra van szükség, a rost emésztéséhez pedig bizonyos bélbaktériumokra. Amikor ezek a jótékony baktériumok a megfelelő táplálékot kapják, sokasodnak, és kiszorítják a káros baktériumokat. Ráadásul úgynevezett immunoglobulinokat, azaz antitesteket termelnek, amik szintén az immunrendszert erősítik a behatolók elleni harcban.

1. zöldpaprika!

A zöldpaprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és nyáron bőven találunk belőle a piacon. Minél frissebb, annál jobban megőrzi vitamintartalmát.

2. Zöld tea

A zöld tea abszolút nagydíjas: a benne található létfontosságú antioxidánsokkal a rákmegelőzés és az általános immunrendszer-erősítés királya. Igazi kincs: sok benne az élénkítő hatású tein, az esszenciális olaj, az aminosav, a C-, K- és B-vitamin, illetve az ásványianyag-tartalma is magas.

3. fokhagyma

A fokhagymát először az egyiptomi rabszolgákkal etették, hogy elég erejük legyen a piramisokat építeni. Tény, hogy hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. A kutatók szerint egy közepes gerezd fokhagyma 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű.

4. mandula

A mandula tápanyagbomba: tele van rosttal, folsavval, magnéziummal, kalciummal, káliummal, riboflavinnal és E-vitaminnal. Önmagában komplett táplálék, hiszen fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot egyaránt tartalmaz.

5. húsleves

A csirkehúsleves régóta viseli a koronát a gyógyító táplálékok között. Akár a csirkéből származó cink, a forró étel jótékony hatása, vagy a vitaminokkal, rostokkal teli zöldségek az oka ennek, biztos, hogy feltölti a szervezetet tápanyagokkal, és a lábadozáshoz is nélkülözhetetlen.

Így vigyázz az egészségedre, tippek, tanácsok szakértőktől!>>>
Ezért fontos, hogy elég folsavat fogyassz!>>>
5 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.