Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jamie Oliver és az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Nagy büszkeségem, hogy Guilfordban megnyílt a hatodik olasz éttermem, a Jamie’s Italian. Mint ahogy az egész étteremlánc kialakításánál, itt is azt tartottuk szem előtt, hogy olyan környezetet hozzunk létre, ahol az emberek szívesen ülnek le akár csak egy pohár bor mellé beszélgetni, ahol jól érzik magukat. Természetesen az ételekkel is az olasz életérzést akartuk visszahozni. Olyan konyhát viszünk, amelyre méltán büszkék az olaszok: fantasztikus, rusztikus fogásokkal és toszkán borokkal akarjuk elkápráztatni a vendégeket.

Az olasz konyha

Olaszországban nincs egységes konyha, mást szeretnek délen és mást északon, de az egyes régiók konyhája is más és más. Vitatkoznak a pizza szülővárosán is, de Velencében például többre becsülik a rizottót, mint a világszerte legnépszerűbb olasz fogást. Mindenkinek megvan a saját tészta- és mártásreceptje, és az számít igazi szakácsnak, aki maga gyúrja a tésztát.

Bruschetta

 

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet ciabbata kenyér (rusztikus, ropogós héjú parasztkenyér)
4 szelet prosciutto (levegőn szárított füstölt sonka)
1 mozzarella-golyó (125 g)
200 g paradicsom vagy koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevelek
extra szűz olívaolaj

bors

A megtisztított paradicsomot felszeleteljük – ha koktélparadicsomot használunk, csak félbevágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett mozzarellát darabokra tépdessük. A ciabbata kenyérszeleteket mindkét oldalon megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük. Olívaolajjal megcsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a paradicsomot, majd a sajtot. Sóval, borssal megszórjuk, és rátépkedjük a friss bazsalikomleveleket. Még egyszer meglocsoljuk az olívaolajjal.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss