Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült gyömbéres-ananászos gyümölcsmártással

MME MME
90 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamelleket besózzuk, borsozzuk, bőrét beirdaljuk, és serpenyőben, kevés olajat hevítve elősütjük, bőrös felével kezdve (hogy zsírjára süljön). Mikor mindkét oldala piros, sütőedényre fektetjük, kisült zsírjával meglocsoljuk, lefedjük alufóliával, és 200 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a hús méretétől, illetve attól, milyen állagot szeretnénk elérni!).

Amíg a kacsa a sütőben sül, elkészítjük a szószt: vajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát, ehhez adjuk a barnacukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadagoljuk a szezámolajat és a szójaszószt, amiben megfuttatjuk a felszelelt gyömbért. Belekeverjük a lekvárt is, és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a vékonyra szeletelt narancs- és citromhéjat, majd az ananászt, az újhagymát (és a bambuszt). Tovább ízesíthetjük a narancs levével is.

Köretként párolt rizst vagy rizs és vadrizs keverékét ajánljuk.

Tálaláskor a kacsamelleket vágjuk szeletekre, halmozzuk mellé a rizst, majd öntsük le a szósszal.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss