Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kandírozott gyömbér

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyömbért megtakarítjuk és gyufaszálra vágjuk.

Egy edénybe 1 bögre vizet és 1 bögre cukrot teszünk főni, amikor a szirup már gyöngyözik, hozzáadjuk a gyömbérdarabkákat, és lassú tűzön majdnem 1 órát főzzük. Közben gyakran kevergetjük, figyelve, hogy ne égjen oda.

Amikor a gyömbér megfőtt és a cukorszirup teljesen átitatta, szűrőben alaposan lecsöpögtetjük (a szirupot el lehet külön fogyasztani teában, vagy ásványvízzel hígítva üdítőnek), és sütőpapírra szórt barnacukorban megforgatjuk.

Legalább 1 napig szellős helyen szárítjuk.

Megjegyzés

Amikor gyömbért vásárolunk, igyekezzünk minél frissebb, feszesebb héjút választani, amelyik már száraz kívül, az fás belül is.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss