Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A finom káposztás ételek igazi szezonja a téli hónapokban van. Hogyan tudjuk mindenféle „mellékhatás” nélkül élvezni az egészséges zöldségeket? Íme, néhány trükk!

Vásárlás, felhasználás

A káposzta vásárlásakor figyeljünk oda, hogy csak sérülésmentes, fényes levelű, tömör fejű káposztákat válasszunk. Felvágni csak közvetlenül a felhasználás előtt érdemes. A vörös- vagy lilakáposzta esetében ügyeljünk rá, hogy csak rozsdamentes acélkéssel vágjuk, különben elszíneződik. A vöröskáposztához főzéskor is érdemes egy kis citromot adni, hogy megőrizze eredeti színét.

Tárolás

A megvásárolt káposztát néhány napig tárolhatjuk a konyhapulton vagy a kamrában, de a hűtőben akár egy hétig is eltarthatjuk. A káposztát úgy is tárolhatjuk, hogy a vékony csíkokra vágott zöldséget blansírozzuk, majd miután kihűlt és a felesleges nedvesség is távozott belőle, akkor zacskókba csomagolva lefagyasztjuk. A savanyú káposztát nagyjából egy hétig tárolhatjuk a hűtőben, mielőtt felhasználásra kerül.

A kellemetlen szag ellen

A gyomrunk ugyan lelkesedik a káposztáért, ám az orrunk nem. A főzés során keletkező kénes szag elkerülése érdekében, mielőtt tovább dolgoznánk vele, blansírozzuk, azaz főzzük 5 percig, majd öntsük le hideg vízzel. Egy másik módszer, ha a lábas és a fedő közé kifeszítünk egy ecettel átitatott kendőt, amely megköti a szagokat.

A könnyebb emésztésért

A káposztás ételek nagyon ízletesek, ám megterhelik a gyomrot. Segítsünk a szervezetünknek azzal, hogy egész vagy őrölt köménnyel ízesítjük a fogásokat, hiszen azok így emészthetőbbé válnak. Ha salátát készítünk a káposztából, vágjuk apróra, szórjuk meg sóval, hagyjuk 30 percig állni, majd öntsük le róla a vizet, amit időközben kieresztett, hiszen a puffadást okozó anyagok nagy része ebben gyűlik össze.

Káposztás receptek

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.