Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás lángos III

MME MME
5/5
90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, felét kis pohárba rakjuk, beletesszük az élesztőt és a cukrot, majd a tetejét meghintjük liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk.

A burgonyát puhára főzzük, majd megtisztítjuk. Közben a lisztet mély tálba szitáljuk, s a közepébe fészket formálunk. Ide öntjük a felfuttatott élesztőt, az áttört burgonyát, 1 evőkanál olajat, a maradék tejet, és megsózzuk. A tésztát jól eldolgozzuk, felverjük.

Tetejét liszttel meghintve, ruhával letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk. (Két-háromszorosára nő.)

A káposztát lereszeljük, és erősen borsos párolt káposztát készítünk belőle.

A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ráöntjük a langyos káposztát, majd a maradék tésztát. Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 8x10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle. Ezeket tálcára téve még kb. 10 percet pihentetjük.

A cipókat tenyérnyi nagyságúra formázzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss