Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejfölös csirkeragu

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsról a bőrt lefejtjük, a combokat kicsontozzuk (a csontot félretehetjük leveshez), és a húst kockára vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat a serpenyőben, beledobjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük, majd az egyik csokor apróra vágott kaprot is beleszórjuk. Ráöntjük a bort, és rázogatva erősen forraljuk.

Ha a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A másik csokor kaporral megszórjuk, esetleg tejföllel megpettyegetjük. Frissen sült rösztikével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss