Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábé-krémleves sonkával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét és a burgonyát meghámozzuk. Az egyik karalábéból golyókat kanyarítunk. A többi karalábét, burgonyát, vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk.

A felhevített vajon a vöröshagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségkockákat, ízesítjük, és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, és fedő alatt puhára főzzük.

Közben a sonkaszeleteket felcsíkozzuk, a karalábégolyókat forrásban lévő sós vízben kicsit főzzük.

A levest a bazsalikommal ízesítjük
és összeturmixoljuk. Végül tejszínnel gazdagítjuk, sóval, ételízesítővel,
borssal pikánsra fűszerezzük.

A sonkát és a karalábégolyókkal együtt a forró levesbe tesszük. Petrezselyemzölddel megszórjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

A receptet Molnár I.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss