Elkészítés: A karalábét és a burgonyát meghámozzuk. Az egyik karalábéból golyókat kanyarítunk. A többi karalábét, burgonyát, vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk.
A felhevített vajon a vöröshagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségkockákat, ízesítjük, és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a sonkaszeleteket felcsíkozzuk, a karalábégolyókat forrásban lévő sós vízben kicsit főzzük.
A levest a bazsalikommal ízesítjük
és összeturmixoljuk. Végül tejszínnel gazdagítjuk, sóval, ételízesítővel,
borssal pikánsra fűszerezzük.
A sonkát és a karalábégolyókkal együtt a forró levesbe tesszük. Petrezselyemzölddel megszórjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre