Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás kukoricás csirkecomb

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csöves kukoricát hagyjuk felengedni. Az apró újburgonyát megmossuk, sós vízben kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük, lehúzzuk a héját, és félbevágjuk. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy kisebb tűzálló tálat kikenünk olajjal. Beletesszük az előkészített csirkecombokat, és a sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. A szobahőmérsékleten felengedett csöves kukoricát, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, kevergetve addig pirítjuk, amíg aranybarna lesz. Beletesszük a burgonyát, a kukoricát, a zöldborsót, és kb. 5 percig sütjük. Hozzátesszük a megsütött, melegen tartott csirkecombokat, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük, még néhány percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss