Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katalán narancsos csirkecomb

MME MME
4/5
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db csirkecomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szár zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szem fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál paradicsompüré
  • 2 db narancs leve
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • A héjában sült burgonyához:
  • 4 db burgonya
  • néhány szál metélőhagyma
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 3 dl tejföl
  • A salátához:
  • 1 fej saláta
  • 1 darab kígyóuborka
  • 20 szem paprikával töltött olajbogyó
  • 1 darab narancs leve
  • 1/2 mokkáskanál őrölt bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

 

1.

A csirkecombokat megmossuk, fazékba rakjuk, és kb. 2 liter hideg vizet öntünk rá. Bezöldségeljük, megsózzuk, a borssal, a hámozatlan, de megmosott vöröshagymával, a fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük. Gyöngyöző forralással kb. 1 órán át főzzük, majd a húst óvatosan kiemeljük belőle.

2.

Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát jól megmossuk és egy sóval vastagon behintett tepsire rakjuk. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. A salátát is elkészítjük. Ehhez a fejes salátát leveleire tépve megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az uborkát hosszában elfelezzük, utána felszeleteljük. Az olajbogyókat félbevágjuk.

3.

Az így előkészített anyagokat tálba töltjük, a narancs levével meglocsoljuk, megborsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk. Az időközben megpuhult csirkecombokat tepsire rakjuk. A narancsok levét kifacsarjuk, a mézzel meg az olvasztott vajjal összekeverjük, a húst meglocsoljuk vele. A burgonya helyére a sütőbe toljuk és nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss