Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékoktélok

A kávé igen sokféle italnak alap- vagy ízesítőanyaga. A következőkben bemutatunk néhány alkoholmentes és alkalomtartalmú kávéitalt. A feketekávét mindig forrón kell fogyasztani, hidegen csak akkor, ha a recept hűtést ír elő.
Café Liegeois

1 csésze feketekávé
tejszín
kávéfagylalt
tejszínhab
jég

Elkészítés: Egy csésze enyhén cukrozott, erős feketekávét nyers tejszínnel és két kanál kávéfagylalttal elkeverünk. Kevés jeget adunk hozzá, a tetejét tejszíhabbal díszitjük.

Almond Chocolate Coffee

3 cl Amaretto
2 cl Créme de Cacao (barna)
20 cl forró kávé
tejszínhab
kakaópor

Elkészítés: Előbb az Amarettot töltjük a hőálló pohárba, rá a csokoládélikőrt, majd a kávét, s a tetejére kakaóporral megszórt tejszínhabot teszünk.

Kaisermelange vagyis császárkeverék

Egy csésze erős feketében elkeverünk egy tojás sárgáját, majd egy kevés fahéjjal ízesítjük.

Argentin kávé

kávé
konyak vagy rum

Elkészítés: 1 liter vízben 25-30 gramm kávét felfőzünk, leszűrjük és lehűtjük. Tálaláskor csészénként egyujjnyi konyakot vagy rumot öntünk hozzá.

Café Royal

kockacukor
konyak
feketekávé

Elkészítés: Egy előre megmelegített kanálba kockacukrot teszünk, konyakot öntünk rá és meggyújtjuk, és azonnal - a még égő cukros alkoholt - egy dupla feketébe csepegtetjük úgy, hogy a kávéban még egy pár pillanatig égjen.

 

Irish coffee

1 cl whisky
2 kkanál cukor
1 dupla kávé
2 ekanál tejszín

Elkészítés: Nagy, előmelegített poharakba langyos whiskyt öntünk, kevés cukrot teszünk hozzá. A forró kávét nagyon óvatosan, úgy öntjük rá, hogy a whiskyvel ne keveredjen. Tetejét tejszínnel díszítjük. Ennek az italnak az az érdekessége, hogy forrón és szívószállal fogyasztjuk, a jól lehűtött tejszínhabon keresztül. Legkellemesebb, ha személyenként egy dupla feketéből, 2 kávéskanál porcukrot, 1 cl whiskyt és 2 kanál tejszínhabot használunk.

 

Kávélikőr

1 l tiszta szesz
20 dkg darált kávé
vaníliarúd
4 dl tej
8 dl víz
1,5 kg porcukor

Elkészítés: A tiszta szeszben elkeverünk 20 dkg darált kávét és egy kevés vaníliát, majd lezárt üvegben 9 napon át érleljük. Naponta egyszer-kétszer felrázzuk, majd a 10. napon leszűrjük, és hozzáöntünk 4 dl friss, forralatlan tejet, 8 dl vizet és másfél kiló porcukrot. 5 napig ismét lezárva tartjuk, naponta rázogatjuk, majd finom szűrőpapíron átszűrjük. Sötét, átlátszó, illatos likőrt kapunk.

Londoni köd

feketekávé
whisky
vaníliafagylalt

Elkészítés: Erős feketekávét, vaníliafagylaltot és whiskyt keverünk össze egyenlő arányban. Ez egy erős feketéhez számítva 1 gombóc fagylaltot és 5 cl whiskyt jelent.

Ezek is érdekelhetnek

Friss