Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kedvenc kókuszkocka

MME MME
4.5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg barnacukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg puha margarin
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.

2. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 35 percig sütjük.

3. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

1 óra 30 perc
209 kcal/szelet
kb. 32 szelet

Ezek is érdekelhetnek

Friss