Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires gyors lángos

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).

A receptet azért nevezem gyorsnak, mert kb. 5 percet kelesztem meleg helyen, vagyis annyit, hogy előkészítsem a serpenyőt az olajjal, illetve azt felforrósítsam, és már mehet is a sütés. Egy fa vágódeszkát picit megolajozok, és kézzel kb. öklömnyi nagyságú darabot szaggatok a tésztából, amit az olajos deszkán olajos kézzel simító mozdulatokkal elnyújtok, és már mehet is a forró olajba.

Megjegyzés

Nálunk nagyon kedvelt lángos, könnyed a tésztája, vélhetően a kefirnek köszönhetően. A kefirt azért nem lehet pontosan meghatározni, hogy mennyi szükséges belőle, mert a mennyiség függ a kefir és a liszt fajtájától is, ahány fajta liszt és kefir, annyival módosul a mennyiség, ezért csak fokozatosan adjuk hozzá a cuccot.

A maradékot (mert ez tetemes mennyiség) be lehet tenni a hűtőbe, napokig megáll, és csak az éppen szükséges adagot kell kisütni belőle. - verikanov

Ezek is érdekelhetnek

Friss