Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tikkasztó kánikulában nincs is üdítőbb, mint hűsítő gyümölcsös italokat szürcsölgetni...
Eperszörp

Tisztítsunk és mossunk meg, majd aprítsunk fel 1 kg földiepret. Tegyük egy lábasba, adjunk hozzá 10 g étkezési citromsavat, öntsük fel 1 liter forralt vízzel, és lefedve hagyjuk állni 8-10 órán át. Ezután passzírozzuk át egy nagyon sűrű lyukú szűrőn vagy egy tiszta konyharuhán. Adjunk hozzá 250 g befőzőcukrot és 500 g kristálycukrot. Kevergetve forraljuk fel, majd húzzuk félre a tűzhelyről, és még melegen öntsük üvegekbe.

Citromfűszörp

Adjunk 1/2 liter vízhez 500 g kristálycukrot, 1 db fahéjrudat, 4-5 szem szegfűszeget, és főzzünk belőle sűrű szirupot. Amikor már elég sűrű, húzzuk le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni, majd tegyünk bele 15-20 ágnyi, alaposan megmosott és lecsöpögtetett citromfüvet. Hagyjuk állni 2-3 órán át, majd ízlés szerint tegyünk bele 1 evőkanál citromlevet. Szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegbe.

A citrom reszelt héját meg is száríthatod. Befőttesüvegben tárolva jól jön majd a legközelebbi sütemény elkészítésekor...

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.