Tisztítsunk és mossunk meg, majd aprítsunk fel 1 kg földiepret. Tegyük egy lábasba, adjunk hozzá 10 g étkezési citromsavat, öntsük fel 1 liter forralt vízzel, és lefedve hagyjuk állni 8-10 órán át. Ezután passzírozzuk át egy nagyon sűrű lyukú szűrőn vagy egy tiszta konyharuhán. Adjunk hozzá 250 g befőzőcukrot és 500 g kristálycukrot. Kevergetve forraljuk fel, majd húzzuk félre a tűzhelyről, és még melegen öntsük üvegekbe.
Adjunk 1/2 liter vízhez 500 g kristálycukrot, 1 db fahéjrudat, 4-5 szem szegfűszeget, és főzzünk belőle sűrű szirupot. Amikor már elég sűrű, húzzuk le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni, majd tegyünk bele 15-20 ágnyi, alaposan megmosott és lecsöpögtetett citromfüvet. Hagyjuk állni 2-3 órán át, majd ízlés szerint tegyünk bele 1 evőkanál citromlevet. Szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegbe.
A citrom reszelt héját meg is száríthatod. Befőttesüvegben tárolva jól jön majd a legközelebbi sütemény elkészítésekor...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.