Mákos guba  recept
Mákos guba
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mi, magyarok, arról vagyunk híresek, hogy ünnepek alatt, baráti-családi összejöveteleken szeretünk enni és etetni. Meg is sértődik az a háziasszony, akinek főztjét nem kóstolják meg a vendégei. Mivel a hagyományos magyaros ételek még energiában is igen bővelkednek, nem csoda, ha minden esztendő azzal a fogadalommal kezdődik, hogy most aztán tényleg lefogyunk.

Sok gyümölcs és zöldség szerepeljen étrendünkben
Sok gyümölcs és zöldség szerepeljen étrendünkben

A testsúlyukra figyelő emberek nehéz helyzetben vannak, mert amellett, hogy nem akarják megsérteni vendéglátóikat, a csábítás is igen erős. Ha már megtörtént a „baj”, vagyis végigettük az ünnepeket, akkor kezdjük tényleg az új esztendőt étrendünk kontrolljával.

A felszedett kilóktól ne drasztikus sanyargatással próbáljunk megválni, hanem a könnyebben betartható mérsékelt odafigyeléssel, az egészségesebb táplálkozással.

A lényege: legyen benne sok zöldség és főzelék, párolva, roston sütve, salátának. Kevesebb (1 adag, nyersen kb. 10 dkg) hús, és még kevesebb zsiradék. Ügyeljünk a rejtett zsírokra, melyek a sajtokban, felvágottfélékben rejtőznek.

A desszertekről sem kell lemondani, fogyasszunk gyümölcsöket, gyümölcssalátákat, cukor nélkül készíthetünk pudingokat. Ha havonta csak egy-két kilogrammtól sikerül megszabadulnunk, májusig akkor is fogyhatunk négy-nyolc kilót.

Receptajánlónk:

Olaszos zöldségleves

Zöldséges csirkeraguleves

Kapros-túrós galuskaleves

Töltött pulykamell

Sajtos-gombás halszelet

Francia sertésborda

Sárgarépás-kukoricás ragu

Morzsás karfiol

Rakott kelbimbó

Erdélyi kapros zöldbab

Majorannás mexikói köret

Sajtmártásos farfalle

Húsos saláta

Waldorf-saláta

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.