Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrógombóc

25 4.4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával és a sóval. Ezután lefedve a hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy megdagadjon a búzadara.
  2. Fazékban vizet forralunk, amelybe kb. 1 kiskanál sót szórunk.
  3. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a túrós masszából, majd a sós vízbe tesszük őket, és kb. 5 perc alatt kifőzzük mindet. Leszűrjük, félretesszük.
  4. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, és beleforgatjuk a leszűrt gombócokat. A porcukorral megszórva és a tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Megjegyzés

5 perc főzés elég neki, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Ez a recept anya nagyon régi receptkönyvéből való, én ezt eszem, amióta élek. Nagyon szeretjük.

Jó tanács: ha hagyjuk, hogy megdagadjon a búzadara, később nem fő szét a gombóc. - lightbluenight

Ezek is érdekelhetnek

Friss