Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.

A kocsonya leggyakrabban sertésből készül, nem véletlen, hogy ennek az állatnak az alkatrészei árulják több hiper-szuperben is, kocsonyacsomag címén. Ha nem csomagban szeretnénk megvásárolni, akkor sincs semmi gond, télen a legtöbb hentesboltban tartanak kocsonyának valót, vagy kérésre könnyedén összeállítják a megfelelő alapanyagokat.

A kocsonya készítéséhez jól jöhet a csülök, a fej, a fül, a köröm, de malacfarka is kerülhet bele, ha valaki kifejezetten a cupákos részekért kedveli ezt az ételt. A kocsonya készítése pedig semmi másról nem szól, mint egy húsleveshez hasonló levesbe hő hatására hagyni, hogy kioldódjanak a bőrben, csontban lévő zselírozó anyagok (zselatin) és a levest annyira elfőzni/redukálni, hogy a zselatin képes legyen megkötni a folyadékot.

KOCSONYA RECEPTEK >>>

A húsleves hasonlat nem volt véletlen, a kocsonyát is érdemes fűszerezni, ízesíteni, s ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha a levest magát fűszerezzük. A zöldségek mellett tehetünk bele hagymát, fekete borsot, sót, különféle zöld fűszereket is.

Amikor már kellően sűrű, s érezhetően nehezebben mozog benne a fakanál, akkor jöhet a kocsonya porciózása, valamint a különféle kocsonyatálak kialakítása. Mint már említésre került, van, aki kifejezetten a porcogós, csontos részekben gazdag kocsonyát szereti, de olyanok is akadnak szép számmal, akik inkább a színhússal, zöldségekkel kombinált változatokat preferálják.

HÚSLEVES RECEPTEK >>>

Nagyon finom és mutatós kocsonyát készíthetünk, ha előre lesütött húst szeletelünk bele (ez akár lehet valamilyen füstölt hús, nyelv is ), de halat, szárnyashúst is tehetünk a kocsonyatálba. A húsok mellett jól mutat és nagyon finom a tojás, ami félbe vagy szeletbe vágott főtt tyúktojás vagy akár egészben hagyott fürjtojás is lehet.

A zöldségeket sem érdemes kispórolni, a kocsonyatálba mehet sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó, de akár zöldborsó, bébirépa, bébikukorica, csemegeuborka vagy savanyított gyöngyhagyma is kerülhet bele.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.