Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes-epres piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
  • 1 evőkanál rum
  • kb. 20 dkg eper - kicsi, lapos szeletekre darabolva

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a pudingport a kristálycukorral és kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, majd a pudingporos keverékkel összefőzöm, kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, apránként hozzákeverem a pudingot, habosítom. 5 dkg kókusszal és rummal ízesítem, hűtőbe teszem ameddig a tészta elkészül.

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a cukrot és a tojás sárgáit kanalanként, illetve darabonként verem a habhoz. A kakaóval kevert lisztet 3-4 részletben beleszitálom, és mindig alulról felfelé irányban - hogy az aljára merült liszt a masszával elkeveredjen - óvatos mozdulatokkal összekeverem a habbal.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a tésztát, és kb. 10-11 perc alatt megsütöm. Forrón egyetlen mozdulattal másik sütőpapírra fordítom, a tetejéről a papírt lehúzom, és az alján lévő sütőpapírral feltekerem, megvárom, amíg kihűl.

A piskótát óvatosan kitekerem, megkenem a krém 2/3 részével, megszórom az eperszeletekkel, feltekerem. A maradék krémmel a tekercset bevonom, meghintem kókuszreszelékkel, tálalásig a hűtőben tárolom.

Apróra vágott eperkockákkal diszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss