Elkészítés: A krémhez a pudingport a kristálycukorral és kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, majd a pudingporos keverékkel összefőzöm, kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, apránként hozzákeverem a pudingot, habosítom. 5 dkg kókusszal és rummal ízesítem, hűtőbe teszem ameddig a tészta elkészül.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a cukrot és a tojás sárgáit kanalanként, illetve darabonként verem a habhoz. A kakaóval kevert lisztet 3-4 részletben beleszitálom, és mindig alulról felfelé irányban - hogy az aljára merült liszt a masszával elkeveredjen - óvatos mozdulatokkal összekeverem a habbal.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a tésztát, és kb. 10-11 perc alatt megsütöm. Forrón egyetlen mozdulattal másik sütőpapírra fordítom, a tetejéről a papírt lehúzom, és az alján lévő sütőpapírral feltekerem, megvárom, amíg kihűl.
A piskótát óvatosan kitekerem, megkenem a krém 2/3 részével, megszórom az eperszeletekkel, feltekerem. A maradék krémmel a tekercset bevonom, meghintem kókuszreszelékkel, tálalásig a hűtőben tárolom.
Apróra vágott eperkockákkal diszíthetjük.