Mossuk meg a barackot, vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük habosra a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával.
Szitáljuk tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport. Adagonként keverjük a margarinos tojásos krémhez. Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjéből kevert kemény habot is.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntsük a pitetésztát. A tetejét hintsük meg a zsemlemorzsával. Fektessük rá a félbevágott barackokat, és hintsük meg porcukorral.
Toljuk a tepsit a forró sütőbe, és süssük a süteményt aranysárgára kb. 25-30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha átsült, vegyük ki a tepsit a sütőből, és tepsiben hagyjuk kihűlni a barackos pitét.
Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és pehelykönnyű sütemény. Én egész zacskó sütőport tettem hozzá, eleinte soknak tűnt, de nem emelkedett meg túlzottan, szép magas lett, a barackok pedig egy kicsit lesüllyedtek. Ami szerintem nem fontos, az a porcukor sütés előtt, elég csak egy kicsit a barackokra tenni. Tálalás előtt lehet az egész sütit porcukrozni. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!